Etusivu / Palvelut / Katon korjaus

Katon korjaus – autamme, kun katto tarvitsee korjausta

Täällä pohjolassa katot ovat jatkuvasti alttiina sään vaihteluille. Sade, rakeet, lumi, aurinko ja suuret lämpötilan muutokset vaikuttavat siihen, että kiinteistön katot pitää kestää sekä helteen että painavan lumikuorman.

Katon korjaus tulee tehdä heti, kun vuoto huomataan

Yleisimmät katon korjaukset aiheutuvat sade- ja sulamisvesien ajautumisesta väärään paikkaan. Hetkellinen vesivahinko aiheuttaa harvemmin katolle isompaa haittaa, joten nopeus on valttia, kun vuoto havaitaan.

Ongelmia syntyy, kun vesi pääsee pitkän aikaa kulkemaan kenenkään huomaamatta rakenteisiin. Kun katon korjaukset ja huollot tehdään ajoissa, vältytään yleensä isommilta vaurioilta ja kalliilta kustannuksilta. Vuosittainen katon huolto ja tarkistus on hyvä ratkaisu sinulle, joka et itse tasaisin väliajoin käy katolla katsomassa sen kuntoa.

Kysy minulta lisää!

Mattias Kinnunen, Tuusulan Kattohuolto Oy

Mattias Kinnunen

Kattoasiantuntija

044 285 1579

Yleisimmin vuotokohta löytyy katon läpivienneistä

Erityisesti läpiviennit ovat riskialttiita rakenteita, joiden kunto on hyvä tarkistaa. Mikäli vettä pääsee aluskatteelle ja läpivienti ei ole asianmukaisesti tehty, on vaarana, että sadevesi ajautuu läpiviennin kautta yläpohjan villoihin tai jopa sisätiloihin.

Läpivienteihin lukeutuu ilmanvaihtokoneen, liesituulettimen, radonin ja viemärin läpivientien lisäksi savupiiput ja kattoluukut.

Lumikuorma tekee talvisin hallaa katoille

Heikosti kiinnitetyt läpiviennit tai kattoturvatuotteet voivat irrota kiinnityksistään ja aiheuttaa vahinkoa katoille. On syytä mitoittaa esimerkiksi lumiesteiden tarpeen niin, ettei yksittäinen lumieste tai lapetikas kanna liian isoa lumikuormaa. Myös lumiesteiden kiinnitykset tulee olla asianmukaisesti tehty.

Esimerkiksi tiilikatoissa lumiesteelle on asennettava erillinen apuruode, joka ruuvataan tuuletusriman läpi kattotuoleihin pitkillä ruuveilla. Yleinen virhe on, että apuruoteet ovat naulapyssyllä kiinnitetty samaan tapaan ruoteiden kanssa, ja irtoaa painavan lumikuorman takia.

Harjatiiviste harjapellin tai harjatiilen alle on tehokas ja helppo tapa estää sadeveden ajautumista aluskatteelle katon harjan kautta. Vedenohjaukseen tarkoitettua tiivistemattoa on syytä asentaa kohtiin, jossa sadevesi muuten pääsisi pehmentämään otsa- ja räystäslautoja.

Tarkista tiilikatto talven jälkeen

Runsaslumisen talven jälkeen on tarkistettava, että kattotiilet ovat ehjiä.

Erityisen herkkiä ne ovat rikkoutumaan lumiesteen, kattosillan ja lapetikkaan kiinnikkeiden alta sekä jiireissä.

Rikkinäinen tiili harvemmin aiheuttaa vahinkoa katolle, mikäli aluskate on ehjä ja läpiviennit ovat asianmukaisesti tehty. Ei kuitenkaan kannata turhaan altistaa aluskatetta sade- ja sulamisvedelle.

Katon korjaus – ilmainen kuntoarvio kertoo, mitä katolle on tehtävissä

Me Tuusulan kattohuollossa tarjoamme ilmaisen kuntoarvion katollesi, jossa sinä asiakkaana saat raportin suositelluista tai joissain tapauksissa välttämättömistä huolto- ja korjaustoimenpiteistä.

Vilpitön halumme on löytää kullekin katolle juuri oikeat korjaustoimenpiteet ja mitoittamaan korjauksen tarpeen mahdollisimman kustannustehokkaasti katon nykykuntoa ajatellen.

Ota yhteyttä, jos haluat asiantuntijan maksuttoman arvion kattosi korjaus- tai huoltotarpeesta.