Etusivu / Palvelut / Tiilikaton puhdistus

Tiilikaton puhdistus ja torjunta-ainekäsittely

Tiilikaton puhdistus, eli mekaaninen kuivapuhdistus ja torjunta-ainekäsittely ilman painepesua on paras ja kustannustehokkain huoltovaihtoehto tiilikatoille.

Älä puhdista tiilikattoa painepesurilla

Mikäli tiilessä edelleen on ehjä, alkuperäinen tehdaspinnoite, tiilikattoa ei tule missään olosuhteissa pestä painepesurilla – vaikka katolla olisikin runsaasti sammalta ja muuta kasvustoa. Parempi vaihtoehto tiilikaton puhdistukseen on kuivapuhdistamalla poistaa sammaleet poikki, – ja pystysaumoista, puhaltaa kasvusto alas, tyhjentää rännit ja vaihtaa rikkinäiset kattotiilet ehjiin. Tiilikaton puhdistuksen lopuksi katolle levitetään kasvustontorjunta-aine.

Tiilikaton puhdistus ja sammaleen poisto myrkyttämällä

Mekaanisen kuivapuhdistuksen jälkeen katto käsitellään vielä kasvustoa vastaan ammattikäyttöön tarkoitetulla torjunta-aineella. Torjunta-aine tuhoaa kasvuston juuri-itiöt muuttamalla levän, sammaleen ja jäkälän pH-arvoa. Tuhoutunut kasvusto irtoaa tiilen pinnasta ja tulee ajan kuluessa sadeveden mukana alas katolta.

Lopputuloksena on täysin puhdas katto kasvustosta noin vuoden kuluessa. Tiilen alkuperäinen väri tulee vahvasti esille, kun kasvusto häviää.

Tiilikaton puhdistamisesta annamme myös takuun – kasvusto kuolee ja katto todella puhdistuu.

Kysy minulta lisää!

Mattias Kinnunen, Tuusulan Kattohuolto Oy

Mattias Kinnunen

Kattoasiantuntija

044 285 1579

Tiilikaton puhdistuksen ja käsittelyn edut

Ilman painepesua tehtävässä tiilikaton puhdistuksessa ei ole vesivahingon vaaraa. Tiilikaton pinta ei kulu puhdistuksessa ja vaikutus kestää pitkään.

Se on menetelmänä myös ympäristöystävällinen ja edullinen vaihtoehto eikä se sotke ympäristöä. Takaamme, että kasvusto häviää katolta ja tiilikatto puhdistuu. Tällä menetelmällä olemme tehneet tiilikaton puhdistuksia onnistuneesti jo vuodesta 2010.

Vilpitön halumme on löytää kullekin katolle juuri oikeat huoltotoimenpiteet ja mitoittamaan huollon tarpeen mahdollisimman kustannustehokkaasti katon nykykuntoa ajatellen.

Tiilikaton pesu painepesurilla

Tiilikaton voi tietyissä olosuhteissa pestä puhtaaksi painepesurilla, mutta tällöin tiilen pinta tulee suojata pinnoittamalla se tiilikattomaalilla.

Kun tiilikaton alkuperäinen maalipinta on kulunut ja paljastanut tiilen betonirakenteen, on oikea huoltovaihtoehto tiilikaton pinnoitus. Tiilikaton pinnoitusta varten katto pestään painepesurilla, käsitellään torjunta-aineella ja lopuksi maalataan kahteen kertaan tiilikattomaalilla.

Tiilikaton mekaanisen puhdistuksen ja torjunta-ainekäsittely tiivistetysti:

  • Ei vesivahingon vaaraa – puhdistukseen ei käytetä vettä tai painepesua
  • Tiilen pinta pysyy ehjänä, kun sitä ei rikota painepesulla
  • Torjunta-ainekäsittelyn ansiosta vaikutus kestää pitkään
  • Ei sotke ympäristöä
  • Edullinen huoltovaihtoehto
  • Sammal ja muu kasvusto häviää ja katto puhdistuu

Ota yhteyttä, jos haluat asiantuntijan maksuttoman arvion kattosi huoltotarpeesta

Pyydä meiltä tarjous tiilikaton puhdistamsiesta tai muusta katonhuoltotoimenpiteestä. Tulemme paikan päälle tarkastamaan kattonne, jotta voimme tarjota oikean ratkaisun katon elinkaaren pidentämiseksi. Käynti ei maksa mitään eikä velvoita teitä jatkotoimenpiteisiin.

Soita tai jätä tarjouspyyntö alla olevalla lomakkeella.