Etusivu / Palvelut / Katon vuosihuolto

Tiilikaton huolto & vuosihuolto – tuplaa kattosi käyttöikä säännöllisellä huollolla

Jotta katon elinkaarta voidaan pidentää mahdollisimman paljon, on katon vuosihuolto suositeltavaa tehdä kerran tai kaksi vuodessa, riippuen katon olosuhteista.

Kuinka monta kertaa katto tulee huoltaa vuodessa?

Yleisesti yksi kerta vuodessa riittää, mutta mikäli talon ympärillä on paljon puustoa, tulisi ainakin kourut tyhjentää useammin havuista tai lehdistä. Lisäksi jos tiilikatolla on jiiritiiliä, ovat ne erityisen alttiita rikkoutumaan runsaslumisen talven aikana. Tiilikaton huolto ja katon vuosihuolto antaa itse huollon lisäksi kiinteistön omistajalle arvokasta tietoa katon nykykunnosta ja mahdollisista tulevista toimenpiteistä.

Kysy minulta lisää!

Mattias Kinnunen, Tuusulan Kattohuolto Oy

Mattias Kinnunen

Kattoasiantuntija

044 285 1579

Katon vuosihuolto varmistaa katon toimivuuden talveksi

Yleisin tiilikaton huollon ja katon vuosihuollon ajankohta on myöhään syksyllä, kun lehdet ovat pääosin tippuneet puista.

Vuosihuollolla varmistetaan katon toimivuus tulevaa talvea vasten, kuten veden esteetön kulku alas katolta. Vuosihuollossa katto puhalletaan puhtaaksi irtoavasta roskasta, esim. lehdistä, havuista ja risuista. Kourut tyhjennetään ja tiilikatoilla vaihdetaan mahdolliset rikkinäiset tiilet ehjiin.

Läpiviennit, kattoturvatuotteet ja pellitykset tarkistetaan silmämääräisesti, että ovat hyvin kiinnitetty ja asianmukaisessa kunnossa.

Keväällä tehtävän tiilikaton huollon etuna taas on se, että mahdollisesti talvella rikki menneet tiilet saadaan heti keväällä vaihdettua, eikä aluskatetta altisteta kesän ja syksyn sateille. Samoin jos lumikuorma on aiheuttanut vahinkoa kattoturvatuotteille tai läpivienneille, saadaan vauriot heti tarkastettua ja korjattua.

Katon vuosihuolto – mitä se pitää sisällään?

Katon vuosihuollon sisältö vaihtelee hieman kattomateriaalin mukaan. Yleisesti sisältö on seuraavanlainen:

  • irtoroskien poistaminen ja katon puhallus lehtipuhaltimella
  • rikkinäisten kattotiilien vaihto, tiilikatot (asiakkaan tiilet)
  • räystäskourujen tyhjennys
  • läpivientien ja kattoturvatuotteiden silmämääräinen tarkastus
  • peltiosien kiinnitysten tarkastus
  • loppusiivous ja jätteiden poisvienti

Pyydä tarjous katon vuosihuollosta

Pyydä meiltä tarjous katollesi räätälöidystä vuosihuollosta. Tulemme paikan päälle tarkastamaan kattonne, jotta vuosihuolto on varmasti kattosi elinkaarta pidentävä. Käynti ei maksa mitään eikä velvoita teitä jatkotoimenpiteisiin.

Soita tai jätä tarjouspyyntö alla olevalla lomakkeella.